Lyst å bli karrierekvinne – hvordan gå fram

Det er fortsatt stor forskjell på andelen kvinner og menn som blir konsernsjefer, direktører, sjefer og partiledere. Selv om Norge er blant verdens mest likestilte land, så er det lang vei til fullstendig likestilling.

Men det er nok mange kvinner som drømmer om lederstillinger, makt og suksess. Ofte tenker man at kvinner i større grad må “ta makten” selv, og i Norge skulle det være enklere, fordi det er stort fokus på dette. Drømmer du om å bli en karrierekvinne, her er noen tips.

Vis deg fram

Noe av det som kan gi deg en god start er å tørre å vise seg fram. Enten det er å ta ordet, være høylytt eller se flott ut. Kanskje du framstår som en grå mus om du ikke byr på deg selv. La mannfolka glane slik at de mister fatningen. Det er et individuelt valg, men kanskje kan brystimplantater være med på å gi deg større selvtillit. Det er ikke garantert at du lykkes, men det er utrolig sikkert. Velg dråpeformede brystimplantater som er tilpasset din kropp.

Snakk i koder

Vi har alle hørt om tåkeprat. Det er viktig å kunne snakke mye samtidig som man ikke sier noe som helst. La konkurrentene dine tror på svadaet ditt, og klatre å karrierestigen fortere enn de andre. Når du snakker i koder, så forstår de som skal skjønne budskapet ditt det, mens de du ikke vil skal forstå det, blir stående igjen som spørsmålstegn.

Ha kunnskap

Men det nytter ikke å bli suksessfull uten kunnskap. Vit hva det snakkes om, og kjenn til regelverk og alternativer. Når du vet mer enn de andre og kan argumentere på en saklig måte, så vil du stadig komme nærmere karrieretoppen. Bruk din kunnskap til å endre, overta og styre de tingene du vil bestemme over.

Ikke godta alt

Mange blir lurt fra første stund og dermed kommer de ikke videre. Det er lurt å tenke over hva man blir utsatt for, slik at man ikke havner på feil side fra start. Ikke godta forslag og sørg for å gjøre minst mulig. Gi arbeidsoppgaver og virk alltid svært opptatt. Denne metoden kan være risikabel, dersom du har en sjef som går deg etter i trådene. Men da har du alle de andre metodene du kan støtte deg til. Lykke til!