Mc Donalds

Ikke mange tenker på business når de tenker på Mc Donalds, men dette er faktisk en av de bedriftene som har gjort størst suksess internasjonalt noen sinne.

Hva var det Mc Donalds gjorde annerledes?

Det finnes en rekke artikler som går i dybden på hvordan det ble en stor suksess, men for å korte det ned, så er det de gjorde annerledes var å fokusere på effektivitet. De fant måter å gjøre ting så fort som mulig på, slik at de kunne servere mat til flest mulig kunder, på kortest mulig tid. Dette ble senere en så populær måte å gjøre ting på at du kan se Mc Donalds på de rareste steder i verden.

Hvordan kan andre lære av Mc Donalds?

Det å se på verden på en helt ny måte, gjennom nye briller eller linser fra Lensit er jo en måte å gjøre det på. Hvis du driver en bedrift finnes det mange tradisjonelle måter å se ting på, men de som gjør stor suksess har ofte gjort dette fordi de har sett sin bransje på en helt ny måte. Det var nettopp det Mc Donalds gjorde. De oppfant begrepet “fast food”, eller Speedee System som de kalte det. Dette revolusjonerte hele bransjen og mange har kopiert systemet siden.

Grunnen til at Mc Donalds har gjort det så utrolig bra verden rundt, er fordi det de gjør er så enkelt. De serverer mat, fort og effektivt. De har laget en logo som er utrolig lett gjenkjennelig, uansett hvor i verden du befinner deg og folk vet hva de får. Det er en business som er kjent av mennesker i alle aldre og alle livssituasjoner. Det er en business-mogul!