Hva er viktig i forretninger?

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hva slags kunnskap vi trenger for å kunne lykkes i forretninger. Det første vi skal forstå er hva et selskap eller en bedrift egentlig er. Etter vi har gitt en nærmere forklaring på dette, skal vi snakke om hvordan vi får dette til å gå rundt. Det vi snakker om er da altså kontantstrømmer, og forståelsen for dette er veldig grunnleggende for å kunne lykkes. Vi skal også gi noen ekstra tips til hva du kan gjøre for å forsikre at du får en solid bedrift.

Hva er et selskap?

Et selskap er rett og slett en kunstig person som er satt sammen av en eller flere ekte mennesker med. Denne organisasjonen har som oftest et mål om å maksimere fortjenesten. Det største problemet som samfunnet opplever fra denne typen produksjonstruktur er at det kan ofte bli veldig vanskelig å stille enkeltmennesker for ansvar. Dette er også derimot det som tillater oss å samarbeide med å produsere alle slags undre. Når flere folk kan gå inn om å utføre noe, uten at individet blir stilt fullstendig ansvarlig, så er det flere som er villige til å investere i et prosjekt eller en bedrift. La oss snakke om investering og finansiering.

Investering og finansiering

Investering er når vi legger inn penger i noe som vi forventer kan gi oss penger på et annet tidspunkt. For eksempel så kan du investere i et selskap som du har troen på gjennom å kjøpe opp aksjer, det vil altså si eiendeler i selskapet. Når du kjøper aksjer så blir du rett og slett en deleier av bedriften. Du kan tjene penger basert på hvor mye risiko aksjen tvinger deg til å bære, og mer risiko betyr mer potensiell fortjeneste.

Finansiering er altså den andre siden av mynten, når vi skal finansiere noe så må vi egentlig bare vite hvor vi skal få pengen våre fra. Det kan som sagt være fra en aksjeemisjon, hvor vi skyter penger inn i selskapet fra aksjonærene våre. Det kan også derimot være fra et lån. Dersom du for eksempel trenger et lån så har centum.no alt du trenger til gode renter.

Når vi tar opp et lån så får vi også penger, men vi betale tilbake hele avdraget pluss renter. Grunnen til at vi må betale renter på et lån er fordi penger har en tidsverdi. Det vil rett og slett si at en 100 kroner i dag er bedre enn 100 kroner i morgen. På grunn av at vi bruker pengene til banken, så må vi betale renter for å gjøre opp for at banken selv går glipp av å bruke pengene sine på grunn av de ligger på vår konto.