Poenget med utdanning?

Først og fremst må vi vite hva poenget med utdanning er, og hvor denne ideen i det hele tatt kommer fra. Det vi må forstå med menneskeheten som en helhet er at en av de beste egenskapene vi har er evnen til å dele kunnskap. Mennesker har fått opplevd en økt IQ gjennom tidene. Dette kommer stort sett fra utdanning, mest fra felles skolegang for så mange barn som mulig. En grundig og grunnleggende innføring i fag som historie, matte, språk, musikk og naturfag gir oss muligheten til å videreutdanne oss innen nesten hvilken som helst retning.

Det finnes mange forskjellige meninger om hvor vidt utdanning virker eller ikke. Noen mener nemlig at utdanning ikke har så stor effekt. Argumentet her er altså at man muligens kommer til å lære mer i praksis enn man gjør på skolen. Det er vanskelig å argumentere mot dette, men det trenger man egentlig ikke å gjøre heller. Selv om det er innlysende at man lærer seg hvordan ting faktisk fungerer i praksis ved å faktisk gjøre det, så trenger ikke dette å bety at utdanning er ubrukelig. De fleste jobber i dag har det faktisk som krav at man har gått gjennom en eller annen form for utdanning. I mange jobber kreves det faktisk at man har en viss forståelse for en viss teori før man i det hele tatt har muligheten til å prøve seg på det praktiske. Derfor er utdannelse faktisk ganske viktig. I tillegg så viser du at du ikke bare har gått gjennom en eller annen teori, men at du som student og potensiell ansatt faktisk har evnen til å lære deg ting.

Ut fra denne artikkelen så kan man altså få et innblikk i at det faktisk er en debatt om utdanning er viktig eller ikke. Statistikken viser derimot at selv om det er en større investering for de som starter på utdanning, men at over hele livsperioden så kan det vises at de som tar en utdannelse og starter i jobb tjener mer penger totalt sett gjennom livet.

Poenget med utdanning er altså så enkelt som at man tilegner seg grunnleggende teoretisk kunnskap innen et felt, som kommer til å hjelpe deg når du faktisk begynner i jobben. En utdanning kan også gi deg et større mulighetsfelt over hvilke typer jobber du kan velge. Dersom man for eksempel utdanner deg i økonomi så kan du jobbe som regnskapsfører, administrasjonsleder, prosjektleder og mange andre felt. Dette gir deg altså større muligheter for hva du kan velge å jobbe med. Som en konklusjon så kan det sies at utdanning er veldig viktig dersom man vil øke sjansen sin for å skaffe seg en jobb som du er interessert i. Det ser bedre ut på CV-en uansett om du bruker det eller ikke, og kan hjelpe deg å få andre jobber også.