Verktøy for praktisk forståelse: oppsummert!

Nå har vi i de tidligere segmentene gått gjennom mange av grunnen til å ta en utdanning i økonomi. Selv om man velger å ikke ta en utdanning i dette så er det derimot viktig å vite hvordan dette systemet fungerer, nemlig fordi hele verden blir påvirket av utviklingen av økonomien. I denne delen skal vi begynne å snakke om mer praktiske ting, rettet spesifikt mot privatpersoner.

Nå som vi kanskje har en forståelse for hvordan systemet fungerer så kan vi hjelpe deg å anskaffe så mye kapital som mulig gjennom livsløpet ditt. Husk nå at kunnskap innen matematikk er viktig dersom du vil beregne deg frem til gode beslutninger selv, men det er ikke nødvendig. Uansett så kommer informasjonen du trenger for å ta gode beslutninger til å koste deg, på en eller annen måte. Du kan ansette eksperter som tar beslutninger for deg, og dette er egentlig å anbefale dersom du ikke er veldig engasjert i hva som foregår i økonomien i hverdagen. Hvis du derimot har tid til overs, så bør du se litt nærmere på teoriene som finnes. Det er også viktig å vite at dersom du vil starte opp noe for deg selv, så er det nesten helt nødvendig å ha gode forkunnskaper om alt det vi har snakket om tidligere.

Altså : matematikk, oppmerksomhet, intuisjon og kapital. Dette er nøkkelord for deg som har lyst å tjene penger på en enklere måte. Vi skal nå i de neste segmentene se på hvordan du kan få mest mulig for pengene dine, og hvorfor større risiko betyr mer avkastning til deg. La oss nå se nærmere på investeringer.