Etterspørsel og marked

Disse ordene forbinder vi oftest med voksne. Men, hva med å hjelpe de unge til gode vaner og hardt arbeid? Hva med å gi dem kunnskap om penger og sparing? Gode vaner, rutiner og leveregler som voksen er det viktig med opplæring. Veldig populær sommerjobb med hjelp fra Coronaviruset!

Jobber for alle årstider

Løsninger som strømmålingstjenesten Tibber viser at nytenkning er tilgjengelig for utallige produkter og tjenester. Strømmåling på digital måte var tidligere ikke der. Unge har ofte smarte ideer og tanker om løsninger for utfordringer vi møter i hverdagen. Ved å oppfordre til tenking og prøving kan grunnlaget for fremtidige løsninger bli født. Ofte starter det med enkle jobber hvor hardt arbeid læres. Noen gode tips sesong jobber og muligheter som finnes.

Hva kan de unge gjøre

Mange jobber kan gjøres for å lære unge om sparing og god arbeidsetikk. Gjennom hele året trenger hunder å luftes. Enkel og grei jobb. Eldre og familier trenger hjelp til å sette ut søppeldunker før søppelbilen kommer. I tillegg er hundepass og kattepass enkle jobber unge og ungdommer kan gjøre. Barnepass er fortsatt aktuelt og en populær måte å tjene litt penger på

Jobber som kan holde deg opptatt om våren og sommeren har ofte med hagen, eller uteområdet å gjøre. Dette kan være planting, gressklipping, bærplukking, frukt innhøsting, hekkeklipping, og kvisting. Enkle lemonade og cookie salg er fortsatt morsomt og givende for de unge. Enkle garasjesalg er viktige for å lære barn om salg og gjenbruk av leker og klær. For alt du vet kan poden starte entreprenør eventyret tidlig for et neste gigantisk produkt? 

Høst og vinter er snømåking, brøyting  og rydding av planter, blomster og grønnsaksbed enkle arbeider som de unge både kan hjelpe til med og gjøre alene. Sommerjobber er ofte det første møte mange av de eldre unge har med arbeidsmarkedet. Det er lite som skal til for å skape gode vaner med penger.